Translate

søndag 16. desember 2012

Planen videre..

Da har en uke gått siden vi viste at nok et forsøk ville ende negativt.
Det har vært en berg og dalbane uke, der nedturene har vært større enn oppturene. Det har vært tungt å gått på jobb, og tungt at alle har vist om det.
Jeg vet at mange ønsker å være åpne om forsøkene sine til familie, venner og kollegaer. Jeg var nok i større grad åpen om våres forsøk og det å være ufrivillig barnløs de første årene. Mens nå, forsøk etter forsøk så gjør det vondt å snakke om det. Det gjør vondt at andre skal fortelle meg når det er på tide å gi opp, og vondt at de ikke skjønner så mye om prosessen. Selv om jeg virkelig kan forstå det.
Det er synd at jeg ikke klarer å være mer åpen om forsøkene, og synd at jeg som ufrivillig barnløs er med på å tabubelegge barnløshet og IVF forsøk.

Den siste uken har vært tung for oss begge. Jeg er en person som enten er på topp eller på bunn. Desverre er det sjelden en mellom ting, og det er slitsomt å være på bunnen. Min kjære er en evig optimist, heldigvis. Det er nok slik pessimisten og optimisten fungerer så godt sammen i et forhold.

Vi snuser sefølgelig på veien videre. Vi ønsker jo ikke å gi oss enda, og det er heller ingen god grunn til å gi seg nå.
Men i jungelen av private klinikker i inn og utland så er det lett å gå seg vill tror jeg.
Nå står valget mellom Nordica og Triangelen i København. Grunnen til at det eventuelt blir København er fordi det er gode fly muligheter dit. Det er myye å tenke på, mye som skal planlegges og sjongleres. Vi må ha en gynekolog her som kan ta alle kontrollene av meg før alt er klart og vi får klar signal i fra klinikken i Danmark til å reise ned å ta uttak. Og så er det sefølgelig den økonomiske biten da. Grovt regnet så blir det vell rundt 50 000 med medisiner, forsøk privat og fly billetter/hotell i Danmark. Det tar litt tid for oss å spare opp så mange penger, men vi håper at vi får tatt forsøket rundt i juli.

Vi skal også ha slutt samtale med sykehuset her, og få journalen våres. Egentlig så gruer jeg meg litt til den samtalen, fordi jeg har lest at flere plutselig har fått nye beskjeder om forsøkene som de aldri har hørt noe om.

Jeg glemte helt å si at nå som vi skal velge privat klinikk for videre forsøk så er det viktig for oss at de vil prøve medisiner som det offentlige har nektet oss. Jeg ønsker også å sjekke livmoren for polypper, da jeg har en sterk følelse på at det kan være noe der.

Nå skal vi bare prøve å komme oss gjennom julen med familie og venner som ikke vet noe om forsøket. Nok en jul som ufrivillig barnløs..2 kommentarer: