Translate

lørdag 10. november 2012

Ny blogg :)

Spraydag: 25
Antall spray tatt: 100 ( ett spray i hvert nesebor klokka 08.00 og 20.00)
Antall ganger alarmen har ringt på telefonen: 50
Antall dager igjen til cystekontroll: 4 (onsdag)
Antall dager igjen til sprøytestart: 4 (Takk gud!)
Bivirkninger: Hormonell til tusen (!), blør lett i nesa, trøtt, til tider tung i hodet. Hetetokter som kommer og går, kviser.. Nevnte jeg at jeg er homonell??

Da har jeg skiftet blogg-igjen :) Dette er faktisk min tredje ivf blogg. Den første startet jeg for vell 2 år siden. (blogspot) Glemsk som jeg er har jeg glemt passordet på den, og ønsket egentlig å starte med ny blogg mye fordi jeg ikke ville at familie og venner skulle vite om dette forsøket.
Jeg startet da www.veienmedivf.blogg.no som jeg har brukt de siste mnd. Jeg var ikke komfortabel med blogg.no, så derfor ville jeg gå over til blogspot igjen :)
Jeg har kopiert over de fleste innleggene fra den siste bloggen hit, så kan dere få følge meg på ferden videre :)

Jeg har snart sprayet i fire uker, og jeg har lært flere ting gjennom alle forsøkene våres:
Det viktigste punktet for mitt vedkommene er at Ingen forsøk er like!

1. Første forsøket sprayet jeg bare i et par uker, og da fikk jeg ikke store bivirkningene. Andre forsøket sprayet jeg like lenge som nå. Bivirkningene kom ca etter 14 dager, og det værste med hele forsøket var at jeg hadde hodeverk fra jeg stod opp til jeg gikk å la meg. Det var slitsomt.
Denne gangen har ikke hodeverken vært så ille, men derimot så er jeg hormonell til tusen, og det er veldig tungt å sitte i en følelsesmessig berg og dalbanen hele dagen.
2. Tidligere forsøk har jeg vært student, mens nå er jeg i arbeidslivet. Dette er mye mer slitsomt, mye fordi jeg er hormonell til tusen, og det er vanskelig å forholde seg til folk akkurat nå. Jeg har ikke tall på hvor mange tårer jeg har svelget på jobb de siste ukene, og på fredag var det så ille at jeg viste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Kort fortalt, det passer seg IKKE at jeg begynner å gråte forran alle.
3. Under alle forsøkene våres så drømmer jeg nesten hver natt at vi har blitt foreldre. Det er sefølgelig fine drømmer, men det er ikke så fint å våkne hver eneste morning å innse at faktumet faktisk er at vi ikke er det. (og i værstefall ikke blir det..)
4. Spraymensen kommer alltid når jeg har gått på sprayen i nesten to uker, og jeg har småblødninger enda. (som mest sannsynlig slutter etter noen dager på sprøytene)
5. Denne gangen kommer jeg til å be legen min om sykemelding fra innsetting til test, mye fordi dette er siste forsøket og jeg vil slappe av mest mulig og slippe å forholde meg til folk (som vet om forsøket) Jeg vil også ha muligheten til å "knekke totalt sammen" hvis mensen kommer. Ellers så henviser jeg tilbake til punkt 2.
6. Denne gangen har jeg gjort noe som jeg ikke har gjort under tidligere forsøk (til sammen fire innsettinger.) Jeg skulle kjøpe en julegave til babyen til venninna mi, og vips så hadde jeg tatt med en babybukse og to par sokker til meg selv. Egentlig litt flaut og rart at jeg gjorde dette, fordi vi har jo vært prøvere i åtte år nå, og jeg har som sagt aldri gjort det før..
Jeg gjemte tøyet fint bort i dag, så kan jeg heller forhåpentligvis finne det frem om noen mnd.


Bildet funnet på google


5 kommentarer:

 1. Hei!
  Fant bloggen din hos Tuppen og Lillemor - så måtte inn og lese litt :)

  Ang punkt nr 5 (sykemelding fra innsett til test) - jeg gjorde det. Ble sykemeldt og gjorde det JEG ville, når jeg ville. Mange dager gikk til strikking på sofaen, men jeg slappet av og planlagte ingenting. Om det spilte noen rolle vet jeg ikke, og får aldri svar på det - men vi ble gravide, og har i dag en nydelig gutt på fem måneder. (Vårt 1.forsøk, derfor skriver jeg at jeg ikke vet om sykemeldingen spilte noen rolle - kanskje hadde vi blitt gravide selvom jeg jobbet, kanskje ikke).

  Lykke til i hvertfall!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentar :)
  Var det fastlegen din som sykemeldte deg, og var det vanskelig å få det? Jeg har hørt at noen fastleger nekter å sykemelde folk under rugeperioden, så jeg gruer meg litt for å spørre.
  Men jeg tenker også at det er viktig å gjøre som man vil når man vil under forsøkene, og ikke stresse unødig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fastlegen min sykemeldte meg, han forstod meg veldig godt da jeg sa at frykten for at stress på jobben, skulle påvirke resultatet. Så, det var ikke særlig vanskelig for meg å få sykemelding :)

   Slett
 3. Der var du vettu, og med en blogg man kan legge igjen kommentarer på. :D Legger deg til i lista vår over favoritter, regner med det er greit?

  Skulle ikke by på noe problem å bli sykemeldt i rugeperioden. Man slapper uten tvil mye bedre av, stresser mindre og selv om man utålmodig går å venter på teste-dato er det veldig greit å gå hjemme.

  Selv vår jeg sykemeldt i hele rugeperioden, nettopp fordi jeg ba om det. Vi gikk på en så kraftig smell etter vårt første forsøk at jeg klarte ikke å fungere i hverdagen. Legen hadde ingen problemer med å sykemelde meg.

  Har dere fått noe dato for når det store skal skje? Krysser fingrene så inderlig for dere og håper at det går veien. <3

  Tusen takk for lykkeønskninger på bloggen vår, og nå er det bare 4 (!!!!) dager igjen til termin. Iiiiiiiik! Skrekkblandet fryd. ;)

  SvarSlett
 4. Hei :D Fant ut at det var mye hyggligere med en blogg der det faktisk gikk an til å kommentere på, og blogspot er mye enklere i utformingen :)
  Wææ, fire dager igjen til terminen :D Det er ikke lenge!! Tenk, snart har dere skatten deres hos dere <3 <3 <3

  Klart det er greit, jeg har også lagt dere i lista over blogger jeg leste. Men har glemt å spørre om det var greit :P  Vi vet ikke helt når uttaket blir enda, men det blir en dag i uke 48 :)) Jeg rekner med at det blir ca mandag-tirsdag eller onsdagen ca.
  Det var et godt argument når du sier at du ikke klarte å fungere i hverdagen. Det kjenner jeg meg igjen i under rugeperiodene :)
  Tusen takk for lykke ønskninger:) <3

  Stor klem fra Silje

  (Ps. jeg ser at jeg heter hemmelig hemmelig her. Det er fordi jeg nektet å skrive før og etternavn når jeg skulle lage googlekonto. *Hmm,leite etter å få det bort*)

  SvarSlett