Translate

lørdag 12. januar 2013

Oppdatering fra slutt timen på sykehuset

Onsdag satt vi nok en gang på venterommet på St.Olavs. Ikke forventningsfulle og full av håp denne gangen som under forsøkene, men spente og nysjerrige på hva som ventet oss.
Vi ble hentet av en hyggelig lege som viste oss inn til et kontor.
Først snakket vi sammen lenge, og jeg fortalte om at vi har tenkt å prøve "lykken" i Danmark på en privat klinikk der. Han syns det var lurt av oss å prøve oss en annen plass og få noen andres vurdering, det var bare sundt det :)
Så gikk han gjennom forsøkene våres. Som vi vet så var det helt klart forsøk nummer to som var det beste. Legen kunne heller ikke gi oss en annen grunn til det enn at ingen sykluser er like, ergo resultatene av befruktning osv kan være forskjellig gang for gang. Jeg sa jeg syns det er litt fortvilendes siden jeg hadde gjort "alt rett" i god tid før dette forsøket.
Han sa også at hvis myndighetene hadde gitt oss flere gratis forsøk, eller hvis sykehuset kunne bestemt hvem som skulle fått flere forsøk dekket av staten-så hadde vi absolutt vært gode kandidater for dette. Selv om det ikke hjelper oss, så er det godt å høre :)

Så tok han en ultralyd av meg, og sjekket eggstokker og livmor. Jeg har som vanlig en ganske stor cyste. Legene blir ikke enig om den ligger på eggstokken eller ikke, og denne legen mente at det kunne være rester fra eggleder som ble fjærnet for noen år siden. (Jeg har tidligere hatt to store operasjoner, en gang for å fjerne giga cyste, og andre gang for å fjærne væskefylte eggledere og cyste. Pga sammenvoksinger og muskelknuter i buk har det begge ganger blitt tatt åpen operasjon på meg, noe som tar tid og er smertefult i ettertid..)
Han mente at livmoren så perfekt ut, men han gikk med på at hysteroskopi var neste steget. St.Olavs utfører dette på fertilitets avdelingen-uten narkose og bedøvelse. Når han sa dette kjente jeg at tårene presset på, og jeg gruer meg virkelig til det. Trenger jeg å si at jeg er livredd smerter og generelt undersøkelser på sykehus?
Jeg skulle også sjekke AMH verdien (det har ikke blitt gjort før), og tok en blodprøve før vi gikk hjem :)

Etter undersøkelsen snakket vi med en sykesøster og hun satt opp tid til hysteroskopi som føreløbig blir 7. februar. Jeg kan ikke ha mensentrasjon når undersøkelsen skal bli tatt, og akkurat nå er mensen min virkelig helt fullstendig "på bær tur". Jeg har blødd siden 30. desember, og er fremdeles ikke ferdig!!

Ellers så sa legen at vi kunne få ta alle ultralydene på sykehuset før vi reiste til Danmark. Det kostet rundt 800 kr, kontra 1200 kr som det kostet på privat klinikk i byen!!
Jeg kunne også få tatt alle blodprøvene på sykehuset som Triangelen i Danmark krever at jeg må ta :)

Alt i alt så må jeg si at det var en super opplevelse å være på slutt samtalen. Vi var inne i over en time, noe som nesten er lengre enn det vi noen gang har vært innom iløpet av alle forsøkene våres..(satt litt på spissen..Men løpeband følelsen var borte)
(Thanks Klara, for crossed fingers on wednesday:) I completely forgot to update the blog )

Ellers så ønsker jeg alle sammen en riktig god helg :)


11 kommentarer:

 1. Keeping my fingers crossed for February, for hysteroscopy.
  (I also had it, some years ago, it wasn't too bad).

  God helg!

  (I never thought I will learn one sentence in Norwegian. I like it. I am fluent in German, so I do understand at least the structure of the language).

  SvarSlett
 2. Thanks for crossed fingers for February :) Good to hear that it wasn't too bad!

  Hehe, glad to see that you learn one sentence in Norwegian :D German and Norwegian are very similar. I have never learn Germen, but can understand some words and sentence :)

  SvarSlett
 3. Så godt at du kunne ta blodprøver og ultralyder på sykehuset, det er absolutt penger å spare! ;)
  Vondt at man ikke får flere forsøk av staten, man burde absolutt sett på hvert par, forsøkene deres, psyken osv og bestemt utifra det om de orket eller at det var håp for å lykkes, og så gitt de ett forsøk til!

  Men krysser fingrene for at dere vil lykkes i Danmark! ;)
  Er som jeg alltid har sagt, uansett hvilken måte som må til (prøverør, adopsjon ol), så blir du mamma en dag! <3

  Mange klemmer <3

  SvarSlett
 4. Tusen takk for det,kjære du <3

  Legen mente også at det er synd at folk ikke får flere forsøk av staten, og at det burde vært opp til sykehuset om par skulle få flere forsøk eller ikke. Som han sa, så annbefalte de jo noen til og med å gi seg etter ett fosøk..

  Mange klemmer til deg også <3

  SvarSlett
 5. Så bra de var så serviceinnstilt mht videre forsøk! Og så er det jo godt å tenke på at de ville anbefalt dere videre for flere forsøk om det var mulig:) Det betyr jo at dere har gode sjanser for å lykkes! Og ja, det er jo noen av oss som bare får ett forsøk.. Hvis vi ikke får mer enn et, skulle jeg ønske jeg kunne gi de to andre til deg ;)

  Klem Limm

  SvarSlett
 6. Takk Limm :) Krysser fingrene for at vi begge lykkes en gang!:) Og jeg håper også at dere får mer enn et forsøk. Husk at hvis det offentlige sier nei og gir dere bare et forsøk, så kan det være lurt å høre med en privat klinikk om de kan gi dere flere.

  Klem

  SvarSlett
 7. Har du ikke mulighet til å dra til en privat klinikk i Norge og betale for hele forsøket? Siden du er i parforhold, så er det jo lov i Norge. Jeg kan ikke skjønne at det ikke er lov å fortsette privat i Norge om man betaler for det selv da? Jeg forstår meg ikke på norske lover må jeg innrømme.

  SvarSlett
 8. For min del skjønner jeg jo ikke hvorfor man ikke kan få lov i Norge uansett om man betaler for det selv. Men det er meg da. Hvorfor må alt være betalt av det offentlige? Jeg skjønner jo at de kanskje må begrense antall forsøk som de dekker (men glad for å høre at det kanskje blir flere forsøk per par nå)

  Uansett, så blir det spennende å følge dere videre!

  SvarSlett
 9. Vi skal videre i det private nå,Ønskemor:)
  Man kan ta så mange forsøk man vil privat i Norge, da betaler man jo for varen selv. (Det St.Olav snakket om var at HVIS staten hadde dekket flere enn tre IVF forsøk per par, så hadde vi vært aktuelle siden de mener at vi fremdeles har gode sjanser)
  Da står valget mellom privat klinikker i Norge, eller i andre land-feks Danmark. Grunnen til at vi velger å ta et forsøk i Danmark er at de har kommet mye lengre enn i Norge, feks med Assisted Hatching og Triangelen klinikken har gode erfaringer med Blastocystdyrkning :)

  Det er mulig at hvis neste forsøket også blir negativt så tar vi andre forsøk privat i Norge (litt billigere siden man slipper reisen)

  SvarSlett
 10. Åja, da skjønner jeg hvorfor dere reiser til Danmark. Jeg er helt enig i at det virker som at de er svært dyktige på dette i Danmark.

  SvarSlett
 11. Helt enig, dem virker kjempe dyktige i Danmark :) Jeg gleder meg til å følge videre med på ditt forsøk, og krysser fingrene for full klaff :D

  SvarSlett