Translate

tirsdag 27. november 2012

Egguttak

Antall egg hentet ut: 13
Dager til innsetting: 2
Crinonedag: 1
Formen: Vondt i magen, trøtt, men fornøyd etter dagens fangst:)

Dagen i dag startet halv syv i dag tidlig. Jeg tok meg en rask dusj og fant frem lette klær. Kvart over syv var det tid for dagens "frokost"som bestod seg av en vival og tre paracetter. Mannen skulle utføre sin viktigste, og forsåvidt eneste jobb-spermprøven. Han bestod heldigvis, og siden det lille glasset skulle holdes varmt frem til vi kom til sykehuset så plasserte jeg det inntil huden (mellom puppa..) Vi tok etterhvert taxi til sykehuset, og annkom fertilitetsseksjonen klokka 08.14. Her var det faktisk tomt på venterommet på det tidspunktet. Etter litt venting ble vi hentet og fikk se mannens svømmere på en skjerm :) De var perfekte, og svømmte som bare det!
Etterpå  var det ut på venterommet igjen, så i mellomtiden hadde blitt fylt opp med to par.Det ble en del venting igjen, og klokka var ikke nærmere ni før vi igjen ble hentet og det var tid til å sette kanylen.. Jeg har litt vanskelige årer, og måtte derfor inn på badet og holde handa mi under varmt vann. Etterpå gikk det veldig fint å sette kanylen.
Jeg fikk også beskjed om at det ikke ble Petidin i dag, siden jeg reagerer på det med kløe og elveblest. Jeg skulle derfor få noe annet som fungerte likegodt.


Etter kanylen var satt og sykemelding var skrevet, satt vi å ventet frem til det var våres tur. Vi leste litt i blader.


Etterhvert så ble vi hentet og gikk inn på operasjonsstuen. Der måtte jeg kle av meg på underkroppen, og vi begge vasket hendene våres i sprit. Etterpå gikk vi inn på selve operasjonsstuen og jeg la meg ned. DA kom nervene for fult, og jeg ble plutselig kjempe redd. Jeg har grudd meg til uttaket, fordi jeg syns det er vondt. Heldigvis fikk jeg en god dose rett inn i kanlyen, og jeg ble litt roligere og veldig susete. Legen startet med å vaske skjeden godt. Dette er ikke vondt, men litt ekkelt og ubehagelig. Så tok han lokalbedøvelse, og dette har jeg syns var noe av det vondeste med tidligere uttak, men i dag gikk det veldig fint :) Han startet med å ta ut egg på høyre side, og det var ikke vondt i det hele tatt. Jeg tenkte mange ganger at dette var jo bare helt fantastisk, og at det var rart at det hadde vært så vondt ved tidligere uttak og ikke nå.
Så skulle han over til venstre eggstokk. Han måtte leilte en stund før han fant den, og han sa at jeg nok kom til å kjenne det mye mer på denne siden pga av eggstokken lå vanskelig til. Han hadde fullstendig rett, det var smertefult og jeg klarte ikke å styre tårene som kom.
Når han var ferdig fikk de tellet eggene, og det var 13 håpefulle egg denne gangen :)

Etterpå kjørte legen og min bedre halvdel meg inn på et rom der jeg fikk hvilt meg litt i 30 minutter. Min kjære fant rød saft til meg, det smakte fantastisk. Når det var på tide å gå hjem kjente jeg at jeg var veldig svimmel, og når vi var på sykehusapoteket for å hente Crinone så ble jeg også litt kvalm.
På vei hjem i taxien lurte jeg på noen ganger om jeg skulle hoppe av, kvalmen ble ikke bedre.

Hjemme kastet jeg opp en gang. Da ble kvalmen litt bedre. Jeg la meg på sofaen, og hvilte litt.
Til frokost/lunsj fikk jeg egg,bønner og bacon. Ikke særlig sunt, men gud så godt!
Til dessert ble det cola (kan ikke huske sist jeg drakk det) og nox. Jeg koste meg med det nyeste KK på sofaen.


I skrivende stund ligger jeg fremdeles på sofaen. Det gjør vondt i magen etter uttaket, men det er helt naturlig. Jeg har tatt to paracett, og ligger med en varmeflaske på magen :)

Nå krysser jeg bare fingrene for at dette er det siste uttaket våres på svært lang tid.6 kommentarer:

 1. Å så bra med egg :) Krysser fingrene for at gullegget ligger der! <3

  SvarSlett
 2. Takk for det :) Er spent nå hvor mange som har blitt befruktet! Håper bare at gullegget er der ja :)) <3

  SvarSlett
 3. åh, det var veldig ulikt hvordan de gjorde med meg. Jeg fikk bare tabletter- ingen kanyle. Og vi fikk ikke se svømmerne... Hadde vært kult å se. Fikk se egget før de satt inn igjen da...

  5 egg er ikke så værst det da! Håper de er gullegg alle sammen og at det klaffer på første :-D Setter de inn ett eller to?

  SvarSlett
 4. Det er sikkert forskjellig fra plass til plass :) Hvor var det du hørte til?
  Jeg er veldig glad for kanylen på St.Olavs ihvertfall :P
  Synd dere ikke fikk se svømmerene, det er ganske artig å se de :))

  Nei,det er ikke ille med fem egg, vet jo det innerst inne :)
  St.Olavs er blant landes strengeste på å tilbakeføre egg, så det blir nok bare ett. Synd, for jeg kunne virkelig tenkt meg to:)

  SvarSlett
 5. Jeg var hos KK på Haukeland sykehus i Bergen. De er veldig flinke der, men ikke så rause med bedøelse :-D De setter bare inn ett egg der også- med mindre det er dårlig kvalitet på eggene eller dersom man har prøvd veldig mange ganger...

  Overlevde alle 5 eggene til nedfrysing?

  Lykke til med rugingen.

  SvarSlett
 6. De fleste plasser setter inn hvis man har prøvd mange plasser, men har inntrykk av at ikke St.Olavs gjør det.

  Var desverre ingen som overlevde nedfrysning denne gangen :(

  Takk for det :))

  SvarSlett